Back to a normal day

Als ik zo naar buiten kijk vanuit mijn huiskamer lijkt er vrij weinig aan de hand. De vogeltjes vliegen af en aan en zoeken naar eten. De bomen en planten groeien gestaagd en er valt een drupje regen.


En toch is alles anders dan normaal in deze Corona periode.

Vanaf vandaag mogen de kinderen weer normaal naar school en waren hier heel erg enthousiast over. Weer met alle kinderen in de klas les krijgen, wat speciaal. De meiden waren hier echt weer aan toe en konden niet wachten om hun vriendinnetjes weer te zien. Mijn zoontje zit op het speciaal basisonderwijs en mocht al eerder volledig naar school. Hij was niet zo onder de indruk.

En ik dan. Mijn man Eddy heeft deze hele Corona periode super hard gewerkt, waardoor ik alle ander dingen kon doen. Dit was niet makkelijk. En toch wilde ik alles in goede banen leiden. Een hele klus als je weet dat ik in het onderwijs werk én in mijn praktijk, kinderen hadden huiswerk te doen, het huishouden, de tuin en alles wat eromheen komt. En toch is dit gelukt, waar ik trots op ben.

Nu ik hier zo over nadenk, komen de tranen toch wel in mijn ogen. Want wat heeft dit veel gekost. Je hebt geen momentje voor jezelf of dat je rustig kunt werken. Dus wat ben ik blij dat alles weer 'normaal' zijn gangetje gaat, voor zover dat mogelijk is.


Want de 1,5 mtr samenleving vindt ik nog wel spannend. Alle boodschappen bestel ik online, omdat je in de winkel meer moet manoeuvreren om de afstand te bewaren dan dat je de boodschappen in je karretje kunt doen. En dan sta ik daar met mijn goede bedoelingen en een zwaar kloppend hart. Dat ga ik niet meer doen heb ik een tijdje terug al besloten. En gelukkig gaat manlief even naar de supermarkt als dat nodig is.

Even gaan hardlopen vergde ook wat aandacht. Rustige wegen uitkiezen, waar je voldoende afstand kunt nemen. Want dat ik heel veel uit mijn hardlopen is wel duidelijk. En nu dat ik de 7,5 km kan lopen, wat ik niet had verwacht, liggen de mogelijkheden voor het uitkiezen.


En zo kom je steeds een stapje dichter bij je doel. Ook met de 21-dagen challenge waar ik op het moment aan meedoen. Vanaf 1 juni zijn we begonnen en hebben nu de 1ste week gehad. Kleine aanpassing in het menu en de boodschappen en dan kan ik goed vooruit. Ook als mijn man de frietpan aanzet en zegt; dit mag jij niet hebben, toch? Hij heeft geen idee wat wel en wat niet kan. Op zich wel grappig. Wat nu wel nieuw is bij deze challenge is dat hij wil weten wat ik niet mag hebben. Dat heeft hij nog nooit eerder gevraagd. Dus een stapje in de goede richting om ook mijn man bewuster en gezonder te laten eten. Want daar is nog wel werk aan de winkel. Och ja, ieder zijn eigen tempo en timing.


Zo weer aan de slag, vanmiddag mag ik een examen afnemen op school. Ben heel benieuwd hoe dat gaat. En op naar een week waar ik mijn doelen ga behalen en positief ingesteld wil blijven. Stay safe, stay healthy, stay positive!!!


44 keer bekeken

Contact

Welzijnspraktijk Aarle-Rixtel

Onafhankelijke Herbalife Member

info@welzijnspraktijkaarlerixtel.nl

06-10923619

KvK 75284790

Sociale media

  • Black Facebook Icon

FItcoach Aarle-Rixtel

  • Black Instagram Icon

fItcoach_aarlerixtel

  • Black LinkedIn Icon

Welzijnspraktijk
Aarle-Rixtel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now