In de waan van de dag

Gisteren even een pas op de plaats moeten maken. Mijn oudste dochter was 's nachts niet helemaal fit. Dus dan weet je wel hoe mijn nacht (en die van mijn man) er uit heeft gezien.


En dan ga je in deze periode toch even nadenken. Mijn dochter is snotverkouden, hoest en heeft veel oorpijn. Toch maar eventjes naar de dokter. Wel even met een mondkapje op, want dat is maar een kleine moeite. En ja hoor, aan weerszijde een oorontsteking. Even dus de planning omgooien, omdat ik 's middags bij een examen was ingepland op school als examinator.En als de rust dan een beetje wederkeert ben ik behoorlijk van de wap. Ik vaar bij structuur en regelmaat. Dus mijn dagritme was ver te zoeken. Ook vooral, omdat ik 's morgens was gaan hardlopen en daarna binnen 15 minuten klaar moest staan om naar de dokter te gaan. Toch wel spannend geweest om te horen wat de dokter zegt en een opluchting dat het 'maar' een oorontsteking is.

Thuis eerst maar eens flink mijn dochter verwend met fruit, drinken en aandacht. Want ik weet dat ze best wel pijn heeft en daar niet veel van laat merken. Ze was goed gemutst en de pcm deed ook z'n werk. Dat helpt dan wel.


Tussendoor momentjes kunnen pakken om toch nog wat werk te kunnen verzetten, anders voel ik mij daar schuldig over. Er zijn namelijk collega's op school die de benen onder hun kont uitlopen qua werk. En ik wil graag mijn steentje bijdragen.


En 's middags kwam de man met de hamer. Ik was toch wel moe na zo'n onrustige nacht. Niet gek natuurlijk, wel lastig als je nog van alles wilt doen. En een vervelende bijkomstigheid is dat ik dan wil gaan eten om te voorkomen dat ik in slaap val. Dat is natuurlijk niet handig, want dat werkt NIET. Met die zin in gedachte even een rust momentje ingepland met mijn dochter op de bank. Even niks en toegeven aan het moe zijn.


Het toegeven aan wat ik nodig heb en hoe ik mij voel heb ik echt moeten leren. Ik ben jaren doorgegaan als het al niet meer kon en dan nog steeds doorgaan als ik allang doodmoe was en in bed wilde gaan liggen. Zo toch goed de dag door gekomen en mijn dochter knapte met het uur op, dat helpt natuurlijk ook wel. 's avonds een vrij normale routine aan kunnen houden met mijn andere dochter naar rolschaatsen en mijn zoontje naar de scouting.

Ben wel trots op mijzelf als ik dit zo terug lees. Ik kan heel erg in de stress schieten, doordat ik teveel verantwoordelijkheid op mijn neem. Gisteren alleen gedacht, ik ben er voor mijn dochter, PUNT!

Heerlijk gevoel, al zeg ik het zelf.


En vannacht weer goed kunnen slapen, dat maakt een enorm verschil.


Dus doe wat je kunt doen en stel prioriteiten. Je bent en blijft een MENS!!!


26 keer bekeken

Contact

Welzijnspraktijk Aarle-Rixtel

Onafhankelijke Herbalife Member

info@welzijnspraktijkaarlerixtel.nl

06-10923619

KvK 75284790

Sociale media

  • Black Facebook Icon

FItcoach Aarle-Rixtel

  • Black Instagram Icon

fItcoach_aarlerixtel

  • Black LinkedIn Icon

Welzijnspraktijk
Aarle-Rixtel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now